Destacat

  • Agrifish

    Valorem el consell de ministres de Brussel·les que s’ha dut a terme a inicis de setmana i en el qual s’han decidit els límits de pesca del proper 2019 per […]

  • Secció gastronomia – Menú de nadal

    Encara no sabeu què fer per menjar aquestes festes? Sense idees pel menú del dia de nadal? Us donem alguna idea! I ho fem amb el xef Jordi Jacass i […]

  • Històries de mar – Restes d’un poblat iber

    A Cubelles han descobert les restes d’un gran poblat iber que seria el port principal del riu Foix. Hem anat a les excavacions per parlar amb el seu director i […]

  • Secció tradicions – el pessebre

    A la secció de tradicions d’aquesta setmana hem parlat de la implicació del món mariner en les festes nadalenques. És per això que hem referenciat un pessebre del Prat que […]

  • Secció dones de mar – Mercedes Vilanova

    Mercedes Vilanova va ser la primera dona submarinista a Espanya i la 5a a nivell mundial. Però també ha estat pionera en l’estudi de com preservar la memòria oral, a […]

  • Medi Ambient – orques i fòssil de vaca marina

    Aquesta setmana hem volgut parlar d’estudis que relacionen els trets de personalitat de les orques amb els dels éssers humans. També hem parlat sobre la troballa d’un fòssil de vaca […]

  • Tema del dia – límits de pesca

    A Brussel·les es debat aquests dies els límits de pesca pel proper 2019. En parlem amb Lydia Chaparro, membre de la Fundació ENT i Eneko Aierbe d’Ecologistes en Acció. Baixa’t […]

  • El far de Torredembarra

    Aquesta setmana descobrim el far de Torredembarra, una icona del municipi, tant per la seva singularitat, com per la seva arquitectura. Per conèixer una mica més sobre aquest far comptem […]

  • Tema del dia: el mar

    Aquest divendres hem tingut l’oportunitat de parlar amb la consellera d’Agricultura, Pesca i Ramaderia, Teresa Jordà, sobre qüestions relacionades amb el mar. També ho hem fet amb la secretària, Marta […]

  • Tema del dia – Estudi de la URV

    Un estudi de la URV constata que el peix cuit redueix la presència d’una fragància sintètica present en el medi ambient. Ho hem parlat i explicat amb una de les […]

Peix de Llotja, garantia de proximitat.

El Far a Facebook

El Far a Twitter